Cibumic sælger japanske knive og slibesten til dine knive, så du kan holde dem helt skarpe altid.
Slibesten i god kvalitet
Har du svært ved at skære et løg uden at begynde at græde eller at skære en tomat over, uden at den bliver mast og sprøjter ud på tøjet? Så er det på tide at slibe dine køkkenknive, og det kan du gøre med en slibesten. Cibumic sælger slibesten i god kvalitet, som er lette at bruge og som hurtigt kan gøre en sløv kniv skarp. Mange bruger fejlagtigt deres strygestål til at slibe deres knive med, men egentlig skal man bruge en sten, når kniven er blevet sløv. Strygestålet derimod er til at holde kniven skarp med, og det skal man altså i princippet bruge hver gang, man bruger sin kniv – så holder den sig i topform i lang tid. På hjemmesiden kan du finde lige den slibesten, som du skal bruge til dine knive, og du kan også let finde ud af, hvordan du sliber, for det er slet ikke særlig svært.
Japanske knive
Cibumic sælger japanske knive i bedste kvalitet, og hvis du gerne vil have en køkkenkniv for livet, så er japansk kvalitet lige sagen. Japanerne har siden samuraitiden været kendte for deres teknikker til at skærpe og hærde stål og de har en lang tradition for knivproduktion, og de laver stadig nogle helt særlige knive, som ikke overgås af andre. Japanske knive er typisk lavet ved, at enormt mange lag stål er foldet ind over hinanden og smedet sammen, så det skaber de unikke lagdelte blade, som man kender. Dette gør japanske knive ekstra skarpe og ekstra stærke, og for stålet hærdes i processen og bliver enormt stærkt – det kan holde til meget og holder sig skarpt i lang tid. Der er mange forskellige gode knive i butikken, og du kan finde mange forskellige størrelser. Hvis man har en rigtig god kokkekniv, så behøver man hverken mandolinjern, junliennejern, riverjern, eller nogen af de andre køkkenremedier.